
مبلمان یکی از وسایل کاربردی هر منزلی است و در مکانهای مختلفی از آن استفاده میشود و در صورت نگهداری درست از آنها همیشه دکوراسیونی زیبا و مرتب خواهید داشت.
اما اگر لای درزهای مبلمان آشغال باشد و یا قهوه و چایی بر روی آن بریزد مبلمان ظاهری کثیف و نامرتب خواهد داشت و دکوراسیون شما زشت به نظر خواهد رسید تمامی خانمهای خانهدار به دنبال روشی اصولی برای تمیز کردن مبلمان منزل خود هستند، برای تمیز کردن مبلمان منزل روشهای مختلفی وجود دارد.
اما برخی از این روشها به مبلمان شما آسیب خواهد رساند در این نوشتار قصد داریم شمارا با نحوه تمیز کردن مبلمان منزل بهطور صحیح آشنا نماییم.
روشهای تمیز کردن مبلمان منزل
تمیز کردن مبلمان منزل باید بر طبق اصولی صورت گیرد و نباید سریعاً آنها را خیس نمایید بهترین روش تمیز کردن مبلمان منزل این است که ابتدا با استفاده از جاروبرقی تمامی گردوخاک روی مبلمان را جارو نمایید
برای این کار اگر نشیمن مبل جدا میشود آن را بردارید و زیر نشیمن را به طور کامل جارو بکشید و میان تمام درزها را با دقت جارو نمایید سپس کوسنها را بتکانید. پس از این مرحله اگر مو یا پرزی روی مبلمان وجود داشت آن را با استفاده از برس تمیز نمایید.
توجه داشته باشید از برسهای زبر که باعث آسیب به پارچه مبلمان منزل میشود استفاده نکنید.
اگر مبل شما چرمی است از هیچ نوع برسی استفاده نکنید زیرا به مبلمان چرم معمولاً مو و کرک چسبیده نمیشود و استفاده از برس بر روی پارچه چرم باعث ایجاد خراش و ساییدگی میشود، اما اگر جنس پارچه مبلمان شما مرغوب است میتوانید با استفاده از برس مو، کرک و گردوخاک مبلمان خود را کاملاً پاک نمایید.
پس از این مرحله نوبت به تمیز کردن دسته و پایههای چوبی مبلمان میرسد. برای این کار میتوانید با استفاده از یک دستمال مرطوب ابتدا لک و کثیفی موجود بر روی چوبها را پاک نمایید و سپس میتوانید با استفاده از جلا دهندهها و روغنهای مخصوص سطح آن را کاملاً براق نمایید.
این کار باعث حفظ جلا و رنگ چوب خواهد شد البته نباید از این جلا دهندهها زیاد استفاده کرد زیرا استفاده زیاد باعث پوسیدگی چوب مبل میشود. حداکثر 6 ماه یکبار از این جلا دهندهها استفاده نمایید و برای گردگیری روزانه تنها بهوسیله دستمال نرم و بدون پرز مبلمان منزل را تمیز نمایید.
اگر مبلمان منزل شما دچار لک و کثیفی شده است و احتیاج به شستشو دارد برای این کار ابتدا باید به برچسب روی مبلمان خود توجه نمایید در این برچسبها مشخصشده است که برای شستشوی مبلمان منزل خود از چه موادی استفاده نمایید چراکه جنس پارچهها متفاوت است و برخی از مواد باعث آسیب به آن خواهد شد.
اگر مبلمان شما دارای برچسب علامت اختصاری X است یعنی مبلمان منزل شما تنها باید بهوسیله جاروبرقی و دستمال گردگیری شود و در صورت نیاز به شستشو باید آن را بهوسیله شامپو مخصوص بشویید.
اگر دارای برچسب علامت O باشد یعنی در پارچه مبل شما مواد ارگانیک و طبیعی استفادهشده است و نباید آن را با مواد شوینده بشویید تنها باید آن را با آب سرد شستشو دهید، اگر دارای برچسب W باشد تنها باید از آب یا آب گرم برای شستشوی مبلمان استفاده نمایید.
اگر دارای علامت WS باشد یعنی میتوان مبلمان خود را با استفاده از مواد شوینده شیمیایی که پایه اصلی آنها از آب تشکیلشده است استفاده نمایید، اگر دارای برچسب S است یعنی نمیتوانید برای تمیز کردن مبلمان منزل خود از آب استفاده نمایید و تنها باید از محلولهای شستشو دهنده بدون آب استفاده کنید.
پس از اینکه از مواد شوینده مناسب مبلمان خود اطلاع یافتید قسمتهای لک شده مبل را با استفاده از محلول خانگی آب و سرکه خیس دهید. این کار باعث میشود لک و کثیفی زودتر پاک شود. برای این مرحله میتوان از روشهای خانگی دیگر مانند پاشیدن جوششیرین و یا محلول آب و الکل نیز استفاده کرد.
سپس باید مواد شوینده خود را در مقداری آب حل نمایید و بر روی مبلمان خود بریزید و با استفاده از دستمال نرم تمام قسمتهای کثیف مبل را شستشو دهید و سپس با استفاده از بخارشوی تمامی قسمتهای مبل را با درجه ضعیف تمیز نمایید تا لکههای مقاوم مانند لک چربی پاک شوند.
اگر بخارشوی ندارید میتوانید با استفاده از آب ولرم و پارچهای خشک این کار را انجام دهید سپس برای تمیز شدن نهایی مبلمان منزل خود یک اسفنج مناسب تهیه نمایید و آن را به شامپو فرش آغشته نمایید تا خوب کف کند و با اسفنج بهآرامی تمامی قسمتهای مبل خود را شستشو دهید.
برای پاک کردن کف مبل روی مبلمان با استفاده از بخاری شوی یا دستمال مرطوب تمامی کفها را پاککنید و مبل را در گوشهای قرار دهید تا کاملاً خشک شود.
بهتر است برای خشک شدن مبلمان منزل خود را در مقابل جریان هوا و نور خورشید قرار ندهید چراکه باعث جذب آلودگی میشود و ممکن است مبلمان شما لک شود.
اگر مبلمان را بهوسیله آب خالی شستشو دادهاید آن را در برابر نور خورشید قرار دهید تا کاملاً خشک شود تا رطوبت باعث ایجاد کپک در لایههای داخلی مبل نشود و اگر آب به بافت داخلی چوب رسیده است کاملاً خشک شود و مبلمان پوسیده نشود.
روش ذکرشده بهترین روش تمیز کردن مبلمان منزل است. روشهای خانگی دیگری برای تمیز کردن مبلمان منزل وجود دارد اما به طور کلی در هر روشی که برای تمیز کردن مبلمان منزل خود استفاده میکنید حتماً به برچسب مواد شوینده آنها توجه نمایید.
سعی نمایید تا جایی که امکان دارد تمامی مبل را شستشو ندهید و تنها لک و کثیفیهای آن را پاک نمایید و در پایان عملیات شستشو از تثبیتکنندههای پارچه مبل استفاده نمایید.
این تثبیتکنندهها موجب میشود رنگ پارچه شما حفظ شود و پارچه دچار فرسایش نشود.
اگر به علت عدم نگهداری درست از مبلمان منزل خود، پارچه اصلی مبل شما تغییر رنگ داده است و یا مبلمان شما فرسوده شده است و میخواهید آن را تعمیر نمایید ما برای رویهکوبی، پولیش و تعمیر مبلمان منزل به شما 20 مبل را پیشنهاد میکنیم.
برای این کار کافی است به آدرس اینستاگرام و یا سایت 20 مبل مراجعه نمایید و سفارش تعمیر خود را بهصورت اینترنتی ثبت کنید.
پس از مشاوره و تعیین هزینه توسط تعمیرکاران شرکت 20 مبل در صورت رضایت میتوانید از پیک ارسالی آنها برای بردن مبل به کارگاه استفاده نمایید 20 مبل درزمینهٔ تعمیر انواع مبل دارای سابقه و تجربه بالایی است و تعمیر مبلمان منزل شمارا در کمترین زمان و با بهترین متدها انجام میدهد.