انواع روش های تعمیر مبل‌های فرسوده

انواع روش های تعمیر مبل‌های فرسوده

با رسیدن سال نو همه ما خانه تکانی می کنیم و خیلی ها که تنوع را دوست دارند در دکوراسیون خانه هم کمی تغییر ایجاد می کنند. اما عیدها ما واقعا چگونه دکوراسیون منزل خود را عوض می کنیم؟ غیر از این است که کمی جای مبلمان را عوض می کنیم؟

این موضوع به خوبی نشان دهنده اهمیت مبلمان در دکوراسیون داخلی است. مبل ها چشم انداز خانه ما هستند و دیگران خانه ما را با مبلهایش به یاد می آورند. کمی به خانه هایی که تا به حال دیده اید فکر کنید. آیا اولین تصاویری که به ذهنتان می آید مبل های آنجا نیست؟

اهمیت مبلمان موجب شده تا همه ما دوست داشته باشیم هرچند سال یکبار مبل های خانه مان را عوض کنیم. اما همانطور که می دانید مبلمان هیچگاه جزو لوازم خانگی ارزانقیمت نیستند. به همین خاطر هم به ندرت پیش می آید که کسی دست کامل مبلمان خانه اش را عوض کند. اما اگر مبل ما دچار خرابی شد چه؟ اگر مبلمان فرسوده و قدیمی بود چه؟

بسیاری از افراد به خاطر آنکه توان پرداخت هزینه یک دست مبلمان جدید را ندارند، با مبل های فرسوده و قدیمی خود سر می کنند. در حالی که نمی دانند می توانند با استفاده از خدمات تعمیر مبلمان، همان مبل های فرسوده را به یک دست مبلمان نو تبدیل کنند. بدون اینکه متحمل هزینه سنگین تعویض مبل هایشان شوند!

تقریبا هرگونه آسیبی که به مبل رسیده باشد را می توان تعمیر کرد. از برطرف کردن فرورفتگی و ترمیم شکستگی بگیر تا حتی تعویض رویه مبل با یک پارچه جدید. اما به چه روش هایی می توان مبل های فرسوده را تعمیر کرد؟
در این مقاله از 20مبل همراه ما باشید تا با روش تعمیر مبل های فرسوده آشنا شوید.

تعمیر مبل فرسوده

مبل ها نشیمن های اصلی هر خانه ای هستند. به همین خاطر همیشه افراد در حال نشستن و برخاستن از روی آنها هستند. به خاطر این استفاده مداوم طی سالیان، طبیعی است که مبل ها دچار فرسودگی های مختلفی می شوند.

خیلی از اوقات فوم مبل ها دچار فرورفتی می شود، یا پارچه رومبلی لک می شود، دچار سوختگی یا پارگی می شود، رنگ چوب مبل جلوه اولیه خودش را از دست می دهد، مبل دچار ساییدگی و خط و خش می شود یا حتی پایه های آن ترک می خورد. تمام این فرسودگی ها خطراتی هستند که هر مبلی را تهدید می کنند.

اما یک تعمیرکار مبل خوب مانند 20 مبل، می تواند به خوبی تمام این ایرادات را برطرف نموده و مبل شما را مانند روز اول یا حتی بهتر از آن تحویل شما دهد. در ادامه روش تعمیر مبل های فرسوده را به صورت جزء به جزء بررسی می کنیم:

تعمیر فرسودگی کلاف مبل

کلاف در واقع چهارچوب یا اسکلت بندی اصلی مبلمان است.پایه ها، اسکلت پشتی و دسته ها همگی جزو کلاف مبل محسوب می شوند. وقتی گفته می شود که فلان مبل از فلان چوب مرغوب ساخته شده، منظور این است که کلاف آن از مبل از جنس آن چوب است.

همچنین تمام قسمت های دیگر مبل از جمله نشیمن و رویه و فنر و غیره هم روی همین کلاف سوار می شوند. کلاف مبل معمولا کل وزن مبل و فردی که روی آن می نشیند را تحمل می کند. به همین خاطر باید قدرت و استحکام کافی را داشته باشد. همچنین کلاف در طول سالیان معمولا در معرض گرد و غبار است و همین عامل می تواند علت اصلی پوسیدگی آن شود.

از طرف دیگر از آنجایی که کلاف مبل معمولا بیرون و مشخص نیست، ممکن است کاربران به سادگی متوجه آسیب هایی که به آن وارد شده نباشند. اما کارشناسان 20مبل به سادگی پس از ارزیابی های اولیه متوجه مشکلات آن می شوند.

اگر کلاف مبل شما دچار آسیب دیدگی هایی نظیر ترک، پوسیدگی های جزئی یا حتی برخی از شکستگی ها شده باشد، تعمیرکاران 20 مبل می توانند به خوبی آن را برطرف نمایند. همچنین اگر کلاف مبل شما ضعیف شده باشد، می توان آن را تقویت کرد تا چندین سال دیگر هم به کار خود ادامه دهد.

البته باید بدانید که در برخی از موارد ممکن است کلاف مبل دچار آسیب دیدگی های جدی شده باشد یا اصولا آنقدر بی کیفیت باشد که ارزش تعمیر نداشته باشد. نه اینکه نتوان آن را تعمیر کرد، بلکه تعمیر کردنش دردی را دوا نمی کند و تنها دور ریختن هزینه است. در چنین شرایطی کارشناسان 20مبل پس از بررسی وضعیت مبلمان در منزل به شما اطلاع می دهند که آیا مبل شما ارزش تعمیر را دارد یا خیر.

تعمیر فرسودگی فنر مبل

در مبل هایی که فنر دارند، این بخش یکی از اصلی ترین بخش ها برای تأمین راحتی، ایجاد خاصیت برگشت پذیری و جلوگیری از فرورفتگی مبل است. اما فنرهای مبل بعد از نشست و برخاست های مداوم طی سال ها ممکن است دچار پیچ خوردگی، خم شدگی یا شکستگی شوند.

در چنین شرایطی باید فنر مبل را تعویض یا در صورت امکان تعمیر نمایید. اگر مشکل فنر مبل به گونه ای باشد که بتوان آن را درست کرد، فنر را تعمیر می کنند، اما اگر فنر بیش از حد آسیب دیده باشد چاره ای جز تعویض آن نیست. خیلی از مواقع مشکل یک مبل به خاطر ظاهر فرسوده و فرورفته تنها خرابی فنرهای آن است. و هزینه تعمیر یا حتی تعویض فنر مبل بسیار به صرفه تر از خرید یک دست مبلمان جدید است.

رنگ و سمباده زنی مبل فرسوده

گاهی از مواقع نیاز است تا برای ترمیم فرسودگی های ظاهری مبل، چوب آن را رنگ بزنند. در شرایطی که چوب مبل دچار رنگ پریدگی شده یا ساییدگی پیدا کرده و خط و خش افتاده است. در چنین شرایطی باید چوب مبل را رنگ کنید تا ظاهر نو اولیه را پیدا کند. قبل از رنگ زدن مبل هم باید کمی آن را سمباده بزنید تا سطح چوب یکدست شده، پستی و بلندی های آن از بین برود و آماده رنگ کاری شود.

تعویض پارچه مبل

بیشتر از هرچیزی پارچه مبل است که شکل ظاهری آن را می سازد. بیشترین چیزی که ما از یک مبل می بینیم پارچه آن است. واقعیت این است که مبل های مختلف در بخش کلاف یا فوم تفاوت چندانی باهم ندارند اما این پارچه است که عنصر متمایز کننده یک مبل از دیگری است.

پارچه مبل هم بیشتر از سایر عناصر مبل در معرض فرسودگی است. پارچه ها لک می شوند، رنگ قسمت های مختلف آنها از بین می رود، دچار سوختگی می شوند، نخ کش می شوند و حتی ممکن است دچار پارگی و پوسیدگی شوند. خیلی از مواقع تنها فرسودگی رویه مبل است که باعث می شود مبل ما فرسوده به نظر برسد.

شما می توانید آسیب ها و فرسودگی های رویه مبل را به روش های مختلفی انجام دهید. اصلی ترین روش تعمیر فرسودگی مبل ترمیم یا تعویض پارچه مبل است. گاهی از اوقات یک لکه گیری ساده برای تعمیر فرسودگی مبل کافی است و گاهی از اوقات هم به کار های بیشتری نیاز دارید.

اصولا زمانی که کارشناس 20مبل وضعیت مبلمان شما را در منزل بررسی می کند می تواند به شما بگوید که برای تعمیر رویه مبل باید چه کاری انجام دهید. مثلا اگر رویه مبل چرمی باشد ترمیم کردن آن بهتر از تعویض آن است چراکه ترمیم پذیری چرم هم بیشتر از پارچه است و هم هزینه تعویض آن گرانتر تمام می شود. اما در بیشتر مواقع توصیه می شود که رویه مبل کاملا عوض شود. در این شرایط شما می توانید همان پارچه قبلی را روی مبل خود بکشید یا اینکه برای تغییر دادن ظاهر مبل از یک پارچه کاملا جدید با طرح و رنگی متفاوت استفاده کنید.

پارچه های مختلفی وجود دارند که شما می توانید یکی از آنها را مطابق با سلیقه خود انتخاب کنید تا روی مبلمانتان قرار بگیرند. هرچند توصیه می کنیم اگر قصد تعویض رومبلی را دارید حتما پارچه های مرغوبی را انتخاب کنید تا مطمئن باشید که حداقل سال ها برای شما کار می کند.

تعمیر فرسودگی تشک مبل

پس از مدتی که به صورت مداوم از مبلمان خود استفاده می کنید، تشک های آن دچار فرو رفتگی و یا نشست می شوند که به راحتی می توان با نگاه کردن و یا نشستن بر روی آن این تغییرات را احساس کرد. زمانی که می خواهید مبل فرسوده ای را تعمیر کنید باید تشک های آن نیز تعویض شود. اگر تشک ها قابلیت جدا شدن دارند پس آن ها را بردارید و تشک های جدیدی را جایگزین کنید. مزیت این کار این است که می توانید تشک ها را با سایر اجزای دکوراسیون داخلی هماهنگ کنید و جلوه ویژه ای به محیط خانه و دکوراسیون خود ببخشید.

فوم ها انواع مختلفی دارند که هرکدام از کارایی و البته کیفیت متفاوتی نیز برخوردارند. به صورت کلی استفاده از فوم بهتر از پشم یا اسفنج است چراکه فوم ها کمتر دچار فرورفتگی شده و خاصیت کشسانی خود را دیرتر از دست می دهند.

نکته دیگر اینکه فوم ها قابل تعمیر نیستند و اگر تشک مبل شما دچار مشکل شد چاره ای جز تعویض فوم آن ندارید. توصیه می کنیم در هنگام تعویض فوم تشک مبل از فوم های مرغوب و سرد استفاده کنید. این فوم ها گرچه گرانقیمت تر هستند اما به خوبی و با اطمینان چندین سال برای شما کارمی کنند و خاصیت برگشت پذیری خود را از دست نمی دهند.

جلاکاری به مبل

در روش تعمیر مبل فرسوده جلاکاری جایگاه ویژه ای دارد. چوب مبل ها معمولا بعد از چند سال استفاده رنگ و روی اولیه خود را از دست می دهد و دیگر آن ظاهر نو اولیه را ندارد. به همین خاطر حتی اگر مبل را تعمیر هم بکنید ممکن است ظاهر نویی پیدا نکند. از این رو جلاکاری مبل بعد از هرگونه عملیات تعمیر بسیار مهم است. جلاکاری هم تنها روی چوب انجام نمی شود بلکه مبل های چرمی را هم می توان جلاکاری نمود.

جلاکاری مبل معمولا با روغن پارافین انجام می پذیرد.

جمع بندی

مبل های فرسوده را به خوبی می توان تعمیر نمود و مشکلات آنها را ترمیم کرد. شما می توانید با تعمیر بخش های مختلف مبل اعم از پارچه رویه، فنر، تشک و کلاف عملا مبل فرسوده خود را به یک مبل نو و تازه تبدیل کنید.

برچسب ها :

آخرین اخبار

تعویض پارچه مبل

تعویض پارچه مبل

تعویض پارچه مبل: آیا پارچه مبل شما مستهلک شده است؟ آیا دیگر آن جلوه و تازگی گذشته را ندارد؟ آیا ...
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

آخرین پست ها


گالری


انواع روش های تعمیر مبل‌های فرسوده
تعویض پارچه مبل
رنگ کاری مبل
راه های تعمیر مبلمان فرسوده
نحوه قیمت گذاری تعمیر مبل
تعمیر نشیمن مبل
آموزش براق کردن مبل و میز چوبی
10 برند گران قیمت مبل
5 راه برای تشخیص مبل خوب

برچسب ها