تعمیرات مبل

با توجه به شرایط اقتصادی فعلی، تعمیر مبل به‌صرفه‌تر از خرید مبل تازه خواهد بود. انتخاب ایده‌آل برای کسانی است که می‌خواهند شکل ظاهری مبل خانه‌شان را حفظ کنند، اما رنگ تازه‌ای به آن بزنند. معمولاً زمانی برای تعمیر مبلمان خانه مناسب است که بشود خیلی زود مشکل را حل کرد. مثلاً لق شدن پایه مبل، خراشیدگی‌ها، پارگی روی پارچه و… جزو این موارد هستند. گاهی هم مبلمان سالم هستند اما به دنبال تغییر در ظاهر و رنگ هستید تا نمای خانه را تازه کنید.

تعمیر مبل


تعمیر مبلمان خودش یک کار تخصصی است که باید توسط افراد حرفه‌ای و با تجربه انجام شود. داشتن شناخت درست از جنس پارچه، مبل، بدنه و شیوه تعمیر بخش‌های مختلف مبل، نیاز به دانش تخصصی و تجربه کافی دارد. اگر مبل به درستی تعمیر نشود، ممکن است از روز اول هم بدتر شود و بعد از مدتی پشیمان شوید و بخواهید با هزینه بیشتر، یک دست مبلمان جدید تهیه کنید. این کار هزینه را چند برابر می‌کند.

 

تعمیر یا تعویض مبل

چه مبلی ارزش تعمیر شدن دارد و می‌شود روی آن حساب کرد. شاید بشود این سؤال را مهم‌ترین سؤال قبل از درخواست تعمیر مبل بدانیم. اگر بدنه مبلمان، کشش و کار آیی کافی داشته باشد و تعمیر کردنش بیارزد، تعمیر مبلمان روی آن جواب می‌دهد. مسئله بعدی قیمت مبلمان نو است که بسیار بیشتر از هزینه تعمیر مبل در می‌آید و دیگر نمی‌شود روی خرید مبلمان به راحتی گذشته حساب کرد. بنابراین اگر مبلمان تعمیرات زیادی لازم نداشته باشد، بهترین گزینه همین تعمیر و تغییر در رنگ و جلا دادن به چوب و بدنه است.

تعویض رویه معمولاً در لیست تعمیر تمام مبل‌ها قرار می‌گیرد. با عوض کردن پارچه مبلی، انگار مبل جدیدی را خریده‌ایم و تحویل گرفته‌ایم. تقویت کلاف در صورتی که ضعیف شده باشد، می‌تواند به عمرش اضافه کند. اگر کلاف مبل از بین برود، عملاً تعمیر کردنش غیر ممکن می‌شود. دسته و پایه شکسته هم جزو گزینه‌های مهم برای تعمیر هستند. رنگ‌کاری چوب و بدنه هم در صورتی که خراشیده شده باشند، باید حتماً در لیست قرار بگیرد.

شرط اول: استحکام و دوام

محکم بودن کلاف و بدنه، اهمیت زیادی در تعمیری مبل دارد. قبل از هر کاری، بهتر است که این موضوع را بررسی کنید تا خرج زیادی روی دست خودتان نگذارید. اگر خرابی مبل بیش از اندازه‌ای باشد که هزینه‌اش نسبت به خرید مبلمان جدید به‌صرفه در نیاید، دیگر کاری نمی‌شود کرد. در این حالت، انگار یک مبلمان تازه سفارش داده‌اید و هزینه‌اش بالاتر خواهد رفت. اگر کلاف مبل از بین رفته باشد، بدنه پوسیده باشد و نیاز به تعمیر اساسی داشته باشد، خرید مبلمان تازه گزینه بهتری است.

شرط دوم: نزدیکی به زمان خرید

گاهی پیش می‌آید که مبلمان را تازه خریده‌اید، اما دیگر از رنگ و شکل آن راضی نیستید. رنگ پرده‌ها و فرش را تغییر داده‌اید و طرح مبلمان به نوسازی خانه نمی‌آید. اسباب‌کشی به خانه جدید، خرید وسیله نو و یا آمدن مدهای جدید به بازار، باعث می‌شود که دلتان بخواهد مبلمان تازه را با رنگ و طرح جدیدی عوض کنید. به‌صرفه‌ترین گزینه برای چنین کاری، رویه‌کوبی، تعویض پارچه مبلی یا تغییراتی در ظاهر مبل است. در مورد چنین مبلی، مسلماً تعویض کردن به‌صرفه نیست. ممکن است مبل را به قیمت نخرند و شما مجبور باشید با قیمت بالاتر مبل دیگری تهیه کنید. این تفاوت قیمت به نسبت تعمیر مبل چندان به‌صرفه نیست.

تعمیر مبل چرم

اگر بخواهیم مبلی را در صدر لیست خرابی‌ها بگذاریم، مبل چرم باید گزینه اول باشد. بی‌دقتی در نگهداری از مبل چرم، عدم رعایت نظافت و عوامل نگهداری، باعث می‌شود که مبل چرم خیلی زود فرسوده شود. پوسته پوسته شدن، خشک شدن پوسته و پارگی، از دلایلی هستند که مبل چرم را از بین می‌برند. چرم‌های بی‌کیفیت هم در این موضوع بی‌تأثیر نیستند.

چهره ناخوشایند جدیدی که مبل می‌گیرد، گاهی با روکش مبل برطرف می‌شود. اما ظاهر مبل چرم خیلی شیک‌تر از آن است که با روکش بخواهیم آن را بپوشانیم. با صرف هزینه‌ای معمولی، می‌توانیم با تعمیر مبل چرم، آن را بهتر از روز اول تحویل بگیریم.

تعمیر مبل استیل

از دسته مبل‌های لوکس که ظاهر جذاب و محبوبی دارند، مبل استیل هستند. تاج و بدنه این مبل‌ها، منبت‌کاری و جلا داده شده‌اند و وجودشان حس خوبی به خانه اضافه می‌کند. تاج‌های بلند، پارچه‌های طراحی شده و دسته‌های سلطنتی، ظاهر شیکی به این مبل‌ها می‌دهد. به همین دلیل خراشیدگی و پارگی روی این مبل‌ها، خیلی بیشتر خودشان را نشان می‌دهند. به طوری که ارزش مبل گران قیمت را از مبل راحتی هم پایین تر می‌آورد.

برای تعمیر مبل استیل، گزینه‌هایی مثل تعویض پارچه مبل که معمولاً هزینه زیادی نمی‌برد، تقویت کلاف و رنگ کاری روی چوب، باعث تازه شدن دوباره‌اش می‌شود. با توجه به قیمت و محبوبیت این مبل‌ها، تعمیر کردنشان گزینه خوبی است تا زیبایی و اصالت خانه حفظ شود.

تعمیر مبل راحتی

پرطرفدارترین مدل از مبل‌های خانگی، مبل راحتی هستند. قیمت پایین و قابل حمل بودنشان، دلیل محبوبیت آن‌هاست. به راحتی می‌توان روی آن‌ها نشست یا دراز کشید، حالت‌های مختلف دارند و جای زیادی در خانه نمی‌گیرند. جابه‌جا کردنشان ساده است و در کمترین زمان می‌توان دکوراسیون خانه را با آن‌ها عوض کرد. اما به دلیل کیفیتی که دارند، معمولاً زودتر از دیگر مبل‌ها هم خراب می‌شوند.

فرسودگی در این مبل‌ها، معمولاً به دلیل استفاده زیاد و کیفیت معمولی آن‌ها است. ممکن است فوم مبل بخوابد، پایه‌هایش توی جابه‌جایی دچار مشکل بشود و لق بزند، یا روکش مبل پاره شود یا از نما بیافتد. کثیف و قدیمی شدن رویه مبل هم جزو دلایلی است که باعث می‌شود برای تعمیر مبل راحتی به ما مراجعه کنند.

 

تعمیر شدن چنین مبل‌هایی که خاطرات زیادی با آن‌ها داریم، گزینه بهتری است. با تعویض رویه و فوم مبل، کیفیت روز اول را پیدا می‌کنند و گاهی حتی بهتر هم می‌شوند. برای تعمیر مبل راحتی معمولاً روی تقویت کلاف و ، فنربندی داخلی، تعویض رویه مبل، تعویض فوم مبل که احتمالاً خوابیده و از کیفیت افتاده و رنگ کاری بدنه مبل در لیست تعمیرات است.